CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, December 26, 2011

Aku baru sedar...

i'm alone.....

Monday, September 26, 2011

Tolong la berenti....

Tolong la berenti...
- buat mcm ko tau sume pasal org
- buat mcm ko tu pandai sgt...sume info ko je yg tau...
- bercakap...
- igt masalah org tu as simple as yours...
- igt masalah org tu mudah sgt nk di setel...
- cakap besaq pasai diri ang...

Sebab.....

- org dh bosan ngan cita ang
- org dh jemu ngan perangai ang yg ang rasa ang tu sgt best...hakikatnya ang x best langsung!!
- ang ckp byk sgt pasai diri ang...org bosan ok...
- x semua masalah org ang leh setelkn...
- x semua masalah org as simple as u think it is...
- ang bkn nya tau byk sgt pn....
- ang tu bkn nya wikipedia or google...
- org bosan...jemu...boring dh ngan ang....tau x??!!!!

So...aima...pls stop ok...PRONTO!!!
Please aima...before ang sakitkn diri ang sendiri...please....

Tuesday, August 16, 2011

sengal...random thingy

wahahah....aku sengal...
igtkn susah sgt nk recover password gmal...rupa2 nya as easy as eating cucoq pisang.....ahahhahahaha...
aku mcm nk aktif update blog blk ja aku rasa....tp sbb xdak laptop or pc....aku bantut kn sat niat aku tu...i'll update bila perlu ja...as i use to...ehehhe..
dh bulan posa tuk taun 2011...
patut bulan2 posa ni aku jg mkn...diet...tp mcm makin besaq makin berat ja aku rasa bdn aku skrg....haihhhh....cmna nk 50KG ni....????
anak buah dh tmbh sorang...Nur Nayli Musfirah nama dia...
aku pkai hp baru dh nk dekat 8 bulan....best....sgt berguna..
aku dh keja kt tmpt yg sama 1taun setgh.....mcm besa...keja shift...x sama ngan org...
ehehhe...
rumet 206 still yg sama....Teacher Et n Cik Lynda sepet...eheh..
En.Dia still ada kt tepi aku eventhough aku pnya praangai mcm ahli sihir budus most of the times....tabah nya awak...terharu eh....wink..wink...
My family mcm biasa la....adik2 aku gaduh x benti mmg dh jd rutin...
mak aku yg sgt tabah tahan ngan prangai anak2 dia yg sengal.....love u mom...so much..i'm sorry for being such a pain to you...sy cuba jd anak baik2 naa...ehehhe
aku as always...i can give advise but can never take one from others....i need to change this...i cant be like this forever....so budus n sengal...

k la...satg2 aku pikiaq blk apa bnda yg aku nk update...wat masa skrg...bnda ni ja yg aku rasa nk tulis....ehehehheh

Wednesday, January 19, 2011

Finally..

Akhirnye aku dpt ape yg aku idam-idamkan selama ni..hehe
Bertaun gk aku tggu..akhirnye it's mine now...hehe

Currently am addicted to my new gadget...seriously addicted..who wouldn't rite..hehe
Still need to work on my typing skills..
I'm pretty much satisfied with what I've spent..apart from the bluetooth that doesn't work with others gadget except with it's own kind...the battery that has lill' life span when in use....mcm byk je kekurangan gadget ni kn.....tp ape gune iTunes kalo x digunakan ebb medium utk transfer files.... N ape gunA charger cable kalo x digunakan sepenuhnye rite.... So aku x kisah la kalo xleh nk Bluetooth ngan spesis lain pn. Sbb skrg dunia dh maju.. Social network pnye website pn dh byk..so ape2 yg nk d share or d retrieve dr org lain now boleh d amik or d share through laman sosial nnti..


Ok sesi merapu dh abis..bubye..till later..

Friday, January 7, 2011

2011

dah 2011....already???

means dh nk masuk taun ke 3 arwah xde....already??
cepatnye mase berlalu.....

"dah2 la tu aima....dh leh stop cite pasai arwah dh kot....he will always b with u...no matter what....in ur heart.....al-fatihah " my tiny little heart keep saying this to me.....hmmmm...

i will move on...but will never let go....the truth is....rse bersalah pada arwah still ade deep down of me....donno i can never let it go......

moving on.....

last update was on november....now january 2011 dah....ehehe...
what happened in december??
nothing much...
rumet2 baru aku last duk kt umah 206....atun, huda n qame name diorg...
kerja kt jabatan audit UiTM....
sempat ber'huha' ngan diorg selama 4 bulan je...
teman rumah yg sgt best n gile2...n x sangke diorg leh tahan ngan prangai aku...
ahhahah....untuk 4 bulan umah kecik 206 tu dipenuhi dengan 2orang wanita single, 2 orang tunangan orang dan 3 org kekasih org (t'msuk aku) ahahahah....total 7 org duk kt umah 206...yg sorg lg tu cam wujud x wujud je...that's y her name is not included....the other 2 person is teacher ET (my kazen) and linda....she's new n she's from perlis and she is someone's fiancee....4 bulan tp kitorang ngam sesame....now they're gone...atun ke UiTM arau...huda ke UiTM dungun and Qame ke UiTM perak.....umah tinggal aku, teacher ET, Linda n the other person....ehehhehe






Cik Linda n Teacher Et


Atun, Huda n Qame



bulan 12....

family aku dikejutkan dengan berita sedih......sepupu aku belah bapak aku terlibat dlm kemalangan jalan raya.....meninggal on the spot....kami kehilangan seorang lagi ahli keluarga...al-fatihah...

arwah apiq (mohamad Afiq) baru 18thn pada hari tersebut.....aku agak sebak dengan berita sbb arwah merupakan anak lelaki sulung family pok teh aku....dengan keadaan kesihatan pokteh aku....bertambah sebak aku rase bile terima berita sedih ni.....aku hanya mampu diam dan berdoa pokteh sekeluarga tabah.....sudah 2 orang anak pokteh aku yang telah kembali ke rahmatullah.....

the 1st one was their daughter, Caca name gelaran arwah.....meninggal sbb denggi pada umor 5tahun (11tahun yg lepas)...dan kini arwah abang Caca telah pegi mengikut Caca...... al-fatihah buat kedua2 arwah.....


bulan 12...
aku sempat spent few days with my family kt kampung....soooooooooo gooood to be back...
kehadiran anak2 buah aku sgt menceriakan idup aku.....
mak aku as usual...musim mengai datang.....mase byk kt tepi sungai....doing what she do best....mengai puyu....ehehheh....love her so much...
as for my sisters n brother......bertepuk tampar terajang ngan aku sudah tentu.....tu care kitorang bergurau.....ahahah...sangat sonot....ada adik2 untuk dibuli.....dan disuruh wat itu n ini....
main activity yg kitorg wat.......perasing anak tebuan dr sarang die....ahahahha
mane dapat sarang tebuan??? dlm loteng umah aku.....saiz sarang??? same besar ngan badan aku....
how we remove the sarang?? had to call the pertahanan awam to kill the bees....ahhahahaha....gune ridsect smpai 8botol....baru setel.....aku jd project manager team anak tebuan.....konco2??? anak buah n adik2 sedara aku yg umoq baru 4-7 taun....ahahhahaahah........22hb diorg pegi langkawi...cuti-cuti Malaysia...aku jeles...sbb x dpt ikut...kene balik s.alam....keje....demmmmmm...



capik n ajick......

the sarang tebuan

capik yg sengal.....ahahahah




shot depan umah aku.....


alip sembot......




video



video operasi perasing anak tebuan....ahahhaahah



bulan 12...
25hb n 26hb.....MC.....demam plg teruk aku pnh kene dlm idup aku.....Viral Fever kate doktor...
rugi 2 hari claim aku......what to do....xleh bgn pnye pasai....effect dr demam?? nk dkt 2 mggu tekak aku x lalu mnum air masak langsung ! ! gastrix dtg....xleh lmbt mkn.....2 mggu bdn aku jd tunggang terbalik......skrg bru start ok blk n nk susun blk bdn aku....haihhhhh......

bulan 12....
Malaysia di gemparkan dengan kemenangan team Harimau Malaya dlm AFF SUzuki Cup yg mane malaysia tunggu 14tahun utk pegang piala ni.... (correct me if i'm wrong...aku x minat bola...so arap paham if i got the facts wrong...eheh) Malaysia cuti 31 December 2010...aku sangat x minat bola....but when it comes to Malaysia aku sgt emosi....lbih2 lg dgn pengaruh En. Dia yg sgt emosi when it comes to football and Malaysia.....btul kate org....bile kte dh sayang orang tu....lame kelamaan sdikit sebanyak minat kte pun boleh dipengaruhi oleh orang tersayang tu....ahahhahaha....tp aku still ngan pendirian aku....x sokong mane2 kelab bola...kecuali team Malaysia dan Spain....why spain?? bukan sbb player or sebab diorg mng Euro 2008 and World Cup 2010....aku sokong Spain sbb Spain ade dlm wishlist "things i want to do or go before i die" ronda2 spain...that's the only reason why i support Spain.....ehheheheheh....enough....

bulan 12....
New Year aku spend atas katil je...tdo awal pkul 9.30.....sbb esok keje....demmm....tp xpe....3 ari nye claim public holiday masyuk dlm claim list aku...ahahhahahahahha.....kachinnngggg.....

bulan 1.....2011...
start my 1st day of 2011 by came in late to the office.....penangan sedap tdo sbb ujan n sbb mls nk bgn....ahhahahahahah......same goes to 2nd day of 2011.....lmbt smpai ofis sbb mls bgn....haihhh....what a good way to start the new year.....
then aku off shift for 4 days....yippiesss....
spend the whole monday with En. Dia....nekad taun ni...nk start saving....purpose??? my future....our future....ehehehehhehehhe......slowly seru tu smpai.......slooowwwwwwwly......
En. Dia dpt keje baru....means.....no more deting2 as always......time kene limit....coz his new work require most of his time at work.....wuhuuuuuuu.....nevermind la....work hard now...later can live together2....wahahhahahahahahahahhahahah...."statement xleh blah kan wak"....seriusly......
naseb baik teacher Et n Cik Linda ada kt umah 206....ada gk geng lepas bosan aku....ehehhe....


aku dan En. Dia





bulan 1.....
a lot more to come.....juz wait what 2011 will bring us.....

Friday, November 19, 2010

november

bulan 11....
tggl lbih kurang sebulan setengah je lg nk abis dh taun 2010...
another year will come and another challenge will be up ahead....
recently....
aku baru dpt offer letter tuk jd pekerja tegar dlm company aku keja skrg...ehhe
aku terima offer tu and starting on 1st December 2010 aku dah jadi seorg pekerja yg tegar....
alhamdullillah....ehheheh...
recently gak aku tersedar aku byk menyampaikan benda buruk pasal org kt org lain..
haissshhhh....what have i done....bad2 me....sorry kepada mereka yang terlibat....
sangat2 sorry.....tanpa sedar aku dh buat ramai org rimas ngan aku...
raya haji...
aku beraya kt KL....xde daging korban utk aku makan....
xde pesanan dr Puan Doktor mengatakan "diet2 skit....blood pressure tinggi sgt ni..." ehehe
sehari sebelum raya....feeling raya xde....xtau p mane...
malam raya....for the 1st time...
aku mimpi arwah abah datang celebr8 raya ngan kitorg...
1st time dlm mimpi aku nmpk arwah cium dahi mak aku....soo sweet...ehehhe
dalam mimpi aku nampak muka arwah sgt ceria dpt jumpa family dia....eheheh..
aku sronok...then.....aku terjaga....
terus aku sgt bersemangat nk berhari raya....
aku mandi....aku b'siap2 ngan baju raya....
pegi umah cu'ah aku tuk b'raya ngan family cu'ah aku...
best....tp x sama mcm beraya ngan family sendiri....tp aku ttp rasa heppy....
ptg tu aku blk...n siap2 nk kene g keje....
mggu ni aku keja 2 ari je....ehehhe
lg 2 ari??? cuti la weh....ehehhe...

hmmm....xtau nk tulis ape....
yg kt atas tu pn....mcm ape2 je...
nnti2 la aku tulis lg....kalo rajin...eheheheh



Thursday, November 4, 2010

Sambung belajar...

aku rase aku dh jd org tgh yg sgt x berguna...
aku rase aku better idup sorang2....tanpa ada kawan2....
aku rase macam nk tuka keje lain...
aku rase macam aku x seswai idup kt bandar besar...
aku rase aku terlalu naive dgn kehidupan bandar..
aku rase aku belum ready nk buat major decision in life...
aku rase banyak yg aku perlu belajar dlm idup aku ni...
aku rase aku nak sambung belajar....Masters in Life and Decision Making...

tolong rekemen kn aku mane2 Universiti yang ade tawarkan course ni....

Friday, October 22, 2010

TOO TIRED

too tired of hearing people complaining too much...
too tired of honking at people because of their reckless driving skills..
too tired of being the people to be blame at..
too tired of hearing rumours and people keep on talking about it and wanted to debate on it..
too tired of all those negatives tought about people...
too tired of all those negatives tought given by other people about other people...
too tired of all the nonsense that had happened and still is happening....
too tired of all of it.......



solutions????



learn how to forgive and forget....even though it is hard...but it doesn't hurt to try...
learn that everything happen for a reason....find that reason and try to understand it...
learn to hear the other side of the story...don't just blame in on one side...
learn to find the facts right and the right facts about things...
learn to accept people for who they are...
learn to accept your weaknesses instead of blaming other's
learn to appreciate little things...




take action of what you have learn....and try to apply it in your everyday life....



dh try....tp still x boleh????



that's mean you are not trying hard enough...
or maybe it is YOU are the problem....




still x boleh jugak????




renung-renungkan dan selamat beramal =P




**entry yg agak cheezy..nk share n sebab aku bosan...ahahhaha

Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010

20102010...
what should i write here....hmm...

where should i start??
dh genap setaun sebulan (..kot...) since my last updates...huhu
memandangkan aku dh lame x update entry aku...
aku rase aku start with summarizing what i've done for the past months from OCT 2009 until now...today...eheh
**aku juz summarize bnde2 yg aku igt only....yg x igt tu....anggap je la ia terlalu penting untuk dikongsi dengan semua....ahahhahah...
here goes....

OCT 2009
aku keje SKP...
aku bz ngan study tuk nk exam...study ke?? ehehe
aku wat rutin harian same mcm hari2 lain...update resume n apply ape2 hob application...x serius sgt pn waktu ni..
.......x igt......

NOV 2009
aku keje SKP lg..
btul2 bz sbb final exam tggl bpe mggu lg...study sgt ke?? eheh
nyibuk2 n tolong2 ngan hal akak aku nk kawen bln 12...tolong ke?? hmm..
amik exam...then blk kg awal sbb tlg setelkn hal kt rumah....

DEC 2009
cuti sem....dh abis dh blaja...tp x confirm abis lg sbb result final lom kuar...huhu
blk kg...lepak2..n tlg setelkn hal rumah sbb dh nk kenduri akak aku (Kakna n Abg Kery)
mmg dh btul2 bz sbenanye sbb kenduri dh nk dekat...nikah 05/12/09...kenduri 06/12/09....
ketiadaan arwah membuatkn persiapan kenduri sgt kelam kabut n sgt bz....adik bradik n mak aku masing2 bz ngan urusan2 yg tertunggak....alhamdullillah sume setel..
tp aku dalam diam sgt x heppy and sgt sedih ngan majlis tersebut...
aku rase mcm byk pihak tersinggung n haru biru ngan persiapan majlis sebab arwah xde dlm majlis tu...
haihhh...
aku sendiri seakan-akan membawa diri....xnak masuk campur n xnk amik tau langsung pasai majlis...
tp apakan daya...
tu majlis akak aku n aku mesti jln kn tugas aku sbg adik n anak kepada Pn. Norany...aku kuatkn ati aku sbb x sanggup tgk akak n mak aku sedih waktu majlis tu....deep down aku sgt rindukn arwah....sangat2 perlukan arwah...
baru aku sedar beratnye n susahnye beban yg arwah pikul selama ni.....
majlis berjalan lancar....tp x semeriah yg di gambarkan oleh arwah sebelum ni....

we've tried our best abah...it is just not the same without u in it....al-fatihah....

JAN 2010
taun baru....
start ngan azam baru....tunaikan azam taun lepas....ehehhe
celebr8 kt i-city s.alam....ngan En. Dia n En. Aji.....x best...bunga api je best...hhohooh...
dh start attend interview....dh ade offer tuk g training...ASP.Net...start 15/01/10....
15/01/10 - dpt interview dr xcellink (aku mntk excuse dr trainer aku tuk g interview)....aku pegi...aku dpt offer keje ngan HP....company besar....best gile.... basic best...tp keje shift....memandangkan ni 1st job offer...aku jawap 'yes' je tuk sume soalan interview...
and aku inform diorg aku available mid Feb sbb training abis lmbt....aku dh sedikit frust sbb diorg nk immediately...aku plak x available....damnn...aku blk interview ngan rase sedikit kecewa...
ptg tu...no. tipon ofis KL naik kt henset aku....aku agkt....YES ! ! ! org xcellink call n i got that job.....aku leh start lpas abis training....weeehheeee ! ! esok aku dtg tuk sign agreement....skali lg mntk excuse ngan trainer...tp excuse kejap je la....hihihi....aku dpt 1st job aku ngan HP....eventhough i'm bonded with 1 year contract....still aku x kisah sbb 1st job beb...konvo pn belum dh dpt keje...ehehhe..mcm aku sorg je yg dpt keje b4 konvo...ahhhaha....ni blog aku..ske ati aku la yek...ehhe

FEB 2010
abis training...stat keje baru...
aku bawak watak bdk2 nerd yg xtau ape2....rookie...
hmmm....1st day...duduk cangok dpn monitor pc yg ade 2 biji....die bg PC nye ID n password...
rase jakun sbb ade dua monitor.....pastu ade id sendiri tuk login....hohoho...
senior xde 4ari pertama aku dtg keje...ari khamis bru jmpe die...hmmm...
bosan...nk bkak fesbuk takut bos2 marah....duk cangok tersengguk2 tggu smpai dr pkul 8 smpai 5pm...(x msuk shift lg time ni) eheh...
ari khamis...senior ade...mingle2....then die ajo wat keje skit...die bg skit idea ape position aku wat....
yada...yada...yada.....bulan depan masuk shift.... 12hours Shift 8pg - 8mlm or 8mlm - 8pg

MARCH 2010
ade side story yg aku xnk igt langsung....and aku sgt menyesal dgn side story aku tu...
aku sangat2 bersalah dengan 2 org yg terlibat ngan side story aku....
buat mereka yg terlibat...
"saya sangat2 menyesal dan betul2 mintak maap ngan ape yg saya dh buat pada korang...sorry"
tu je yg aku dpt ckp kn....
smpai skrg aku teringin sgt jmpe doraemon...or the inventor of the time machine...
so that i could turn back time and stop that thing from happening....
byk bende dh jd....aku benci sume tu....aku benci...aku menyesal....even smpai skrg...
and aku akan lebih berhati2 dlm m'buat keputusan lepas ni.... aku sumpah...aku nekad..aku janji...
bende tu wat aku x fokus ngan keje aku....jauh dr family aku....jauh dr org yg aku syg....aku lupe diri...lupe pesan abah...

APRIL 2010
side story tu berlanjutan sampai bulan 5....aku benci...idup aku dlm 3 bulan ni sangat bodoh dan pahit...
aku benci...

MAY 2010
aku nekad tuk tinggalkan side story aku.....aku nekad...tuk keje...keje...keje....
nk try the best i could to tebus balik salah aku ngan mereka2 yg terlibat....

aku convo....xde mood nk convo....duit xde...arwah xde...baju xde....ari convo...aku smpai s.alam lambat....kelam kabut...aku naik pentas...luar nampak aku heppy..aku wat peace dpn camera...
tp kt dalam hanya aku yg tau....xde gmbar studio aku n family...aku sedih...dlm diam...

JUNE 2010
aku dh kembali pulih bit by bit...
aku abiskn bulan 6 dgn join family aku b'cuti kt t'ganu....
sangat best....sbb aku sedar....family aku sgt penting buat aku skrg...
termasuk la dgn kehadiran En. Dia....family n En. Dia....more than anything....aku perlukan korang smpai bila2....
cannot live without u guys.....

JULY 2010
aku menjalani kehidupan aku sbg pekerja HP....
mcm biase....keje shift....keje x same ngan org lain...
org cuti...aku keje....org keje....aku cuti....
ade sronok...ade x sronok....
teruskan je la...janji ujung bulan gaji masuk...ehehhe
pejam celik..pejam celik....dh 5 bulan aku keje....
n bulan depan dh nk puasa....cepatnye mase b'lalu....
n genap setaun arwah pergi meninggalkan aku sekeluarga....
cepatnye....gelak tawa n suara arwah masih terngiang2 kt telinga aku....
rindu nya...... al-fatihah....

berita gembira akak aku sampai kan...die pregnant 2 bulan....alhamdullillah....

family kembali tersenyum ceria...

AUGUST 2010
11/08/2010 = 1 Ramadhan 1431
1st puasa aku x dpt aku raikan dgn family aku....
1st puasa aku terpaksa berkerja...
1st puasa aku berbuka depan 2 biji monitor....
1st puasa aku berjuadahkan air milo suam dr pantry dan kurma & kuih hasil pemberian ikhlas kawan2 sama shift...
1st puasa aku sangat rindukan masakan mak aku...rindukan masakan maklang n makngah aku....aku sebak...
2nd puasa aku dan keluarga tanpa kehadiran arwah.....
puasa aku kali ni....aku x lagi bernafsu besar seperti puasa2 aku pada taun yg sebelumnya...
cukup dengan berbekalkn buah kurma, biskut/roti/kuih sebagai juadah berbuka...dan nasik/bihun/mee sebagai makanan mlm...tu pun kalau betul2 lapa....kalo x lapa....kuih2 je dh ckup....xtau kenapa...tambah plak...waktu kerja aku yg x mengizinkn aku tawaf bazar ramadhan lame2....kebanyakan ari nye aku t'pkse berbuka dlm kereta or depan pc..
membuatkn aku bertambah nk bersederhana n nk kurangkn nafsu makan....
aku perlu diet sbb blood pressure aku yg naik n x trun2...n alhamdullillah...pas aku jg nafsu mkn aku...blood pressure aku trun....aku lbih sng nk control tabiat permakanan aku n care idup aku...badan aku rase lbih best than before...ehehhe....berat badan pn dh trun.... =8)

SEPT 2010
dh tinggal seminggu sebelum Aidilfitri....cepatnye....
aku dh apply cuti raya aku awal2 lagi...ehehhe...aku apply 4ari cuti....
add up to my off-shift days menjadikan aku cuti sebanyak 11hari dari 5/09/2010 - 15/09/2010
muahahahahhaha....seronoknye aku dpt cuti byk2.....akhirnye aku dpt gk merasa berbuka puasa ngan mak aku yg best.. ..ehehehehehe.....n sempat gk aku nk merasa masakan maklang n makngah aku kt tangkak....i like....

akak aku balik dgn satu nyawa tambahan dalam badan die....semua heppy....tersenyum ceria...

aku suke...
hari raya yg sangat heppy....happy sbb family aku kembali tersenyum walaupun ketiadaan arwah...
happy eventhough arwah dh xde....we know we still got each other....
yg dh pergi tetap di hati....yg masih ada tetap perlu dijaga...
20/09/2010....jauh beza dgn 20/09/2009....tp ade bnde yg same...arwah xde..huhu..
ok2...taun ni...bestday aku di celebr8 tanpa family aku ade ngan aku..
19/09/2010....aku kt kl....xde kek...xde party....just ade En. Dia dan kawan2 dan kazen2...
En. Dia teman aku keluar aritu...seharian melayan kerenah aku....walaupun same2 cam ade xde duit... but he really knows how to cheer me up...eheh...jln2...lepak2....smpai lowyatt....
makan2....gelak2 ngan kawan2 n kazen2...smpai kul 7....
aku dapat ofer dr En. Dia..."awk nk ape? pilih la ape2.." aku diam...speechless...
jln punye jln...pk punye pk....still xtau ape aku nk...until kitorg round2 kt level G lowyat...ade camera digital offer....ehehhe....aku berkenan ngan satu camera....aku dapat...aku heppy...senyum x benti2.... lepak kt mamak...teman En. Dia tgk bola...

Man U VS. Liverpool


Perlu aku tekankan disini...En.Dia bukan peminat kedua2 team...just seorang peminat bola tegar yang x bleh miss satu pn game bola penting...team ape En. Dia sokong? warna biru....eheh...

kitorg lepak...laughed...have a good time together...smpai pkul 12...masuk nye tarikh 20/09/2010...
die wish besday kt aku...die wish isi ati die kt aku....
ari yg sgt simple...tp sgt bermakna kt idup aku....En. Dia x mampu nk bg aku harta, duit dan kemewahan...tapi aku tau selain dari family aku...hanya En. Dia yg mampu heppykn ati aku waktu aku sedih....bangunkn aku waktu aku jatuh....sembuhkan aku waktu aku sakit...
"awak...thanks..."
overall....bulan sembilan taun ni merupakan bulan reward utk aku....lepas ape yg dh jd kt aku....bulan sembilan taun ni bulan yg paling bermakna dlm idup aku...aku ade family yg sentiasa ceriakan idup aku...and aku ade En. Dia yg sentiasa jd bahu, tangan, mata dan telinga untuk aku....aku sayang family aku n En. Dia...sangat2... =')

OCT 2010
dah sampai bulan seploh....bln seploh ni pn dh nk abis dh....ehhehe
bulan seploh...ape yg jd... hmmmmmmmmmm
aku nye ofis dh pindah...dr damansara ke Cyberjaya...ofis baru...lagi gah orang kate...eeheh
pindah ke cyber....aku pn t'pkse sewa satu lg rumah kt sri kembangan nk jimatkn kos transportation pnye pasal... ari keja balik sri kembangan....ari off balik s.alam...eheh..
rumah s.alam pn dh b'tmbah meriah dgn kedatangan housemate2 baru n kazen aku....
tambah plak En. Dia duk dkt sgt ngan umah kt s.alam lg la wat aku syg sgt ngan umah s.alam tu...ehehehehhe...
so far...kos travel aku dpt jimat sbb minyak isi 20 dpt thn 4ari keja n sempat smpai blk s.alam n still ade baki...duit tol just abis 6.40 smggu (pegi blk s.alam - sri kembangan)....mmg jimat gila la...ehehhe...
i like..
ulang alik p keja xyah kate la...x smpai 15min...x jam...xde tol...terbaek....eheheh...tp xde la baek sgt kt sri kembangan ni sbb En. Dia xde dekat ngan aku...ahhahahah...gedik mode activated ! !
makngah n pakngah aku g tunaikan ibadat haji...8/10/10 bertolak...alhamdullillah diorg selamat sampai..aku x dpt anta sbb aritu kalut pindah ofis n blk keje pn dh lmbt...huhuh...
insyaAllah aku nk sambut diorg blk dr sane nnti...doakan yg terbaik tuk diorg...amin ~
lupe plak...2/10/10 abang kwn baik aku selamat jadi raja utk sehari..tahniah utk dia n isteri...
aku x sangka aku dpt amik MC tuk 2 ari...sakit btul...ehheheh...upper respiratory tract infection tertera kt kertas MC aku...
idup aku tuk bulan ni ade ups n downs...mood swing from great to worst constantly...
mangsa utama...En. Dia...mangsa sampingan...kazen...collegue...housemate...kwn dr perlis....kesian mereka.. haihhh

latest event...
semalam aku, kazen n kawan2....g konsert PARAMORE ! !
mmg terbaek gile la....sgt enjoy sbb dpt duk skali ngan kwn2 gile aku...ehhehe
more updates n pictures on paramore concert in next my entry....

balik....mandi...tido...bgn pkul 5.30...mandi...g keje kul 6.30...smpai ofis kul 7.15...masuk pantry...b'fast... masuk ofis....login pc...tgk tarikh 20/10/2010....t'ingin nk update blog...blog updated...enjoy...

more to come...hopefully aku boleh jd penulis blog tegar....ehehe...
till we meet again...moooossshhhhhhh ! ! (bak kata salah sorang vloggers favorite ku)
satu lg update...aku sgt addicted tgk vlog org skrg....ehhe
vlog = video log...bersepah kt youtube...eheh...



Tuesday, November 24, 2009

hari selasa

......aku bosan....




En. Krab....sangat empuk dan sangan sedap dipeluk...eheheh


En. Die.....sangat suke Die....



En. Syapiq......sangat hensem pkai baju melayu.....En. Ajick xde gamba die...huhuhuh



aKu dan En. BumbleBee....aku rase die sangat hensem...walaupun sekadar mascott



En. Ajick.....upside down.....





**aku mls nk rotate gmbr....so terbalik2 la korang tgk...ehhehe
**sume ni gamba dlm hp aku dlm pendrive.....amik jek ape yg ade....